Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale SC Fadak Concept SRL Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.

Prune uscate fara samburi

Cod produs:
Prune uscate fara samburi 200 gr.
sunt bogate in potasiu, fiind apreciate de cei care sufera de hipertensiune arteriala; contin fibre si fier, dar si cantitati importante de niacina
   


Fructe Uscate - Prune Fara Samburi 200gr
Tara de origine: Chile

Prunele uscate au origini stravechi , provenind din timpul cruciatilor , care le-au adus in Marea Britanie din Orientul Mijlociu.
Ele sunt bogate in potasiu, fiind apreciate de cei care sufera de hipertensiune arteriala; contin fibre si fier, dar si cantitati importante de niacina, votamina B6 si votamina A. Sunt o sursa excelenta de energie, fiind simplu de digerat: 100 g furnizeaza 160 de calorii. De asemenea acestea contin o substanta numita hidroxifenilsatina care stimuleaza muschiul vezicii urinare facand aceste fructe uscate un laxativ usor care nu provoaca reactii purgative.


RETETA cu prune uscate:
Bombonele din nuca si prune uscate
INGREDIENTE (pt. aproximativ 30 de bombonele)

200g nuca (prajita sau nu)
140g prune uscate (cantarite fara samburi)
60g cacao
3~4 linguri miere
arome de care preferati

Observatie: daca prunele sunt prea uscate se inmoie putin. Se pot inlocui cu smochine, curmale uscate sau stafide.
Toate ingredientele, exceptand mierea, se pun in mixer (food-processor) si se toaca pana ce nucile se maruntesc bine si incepe sa iasa putin uleiul din ele. Rezulta o compozitie putin faramicioasa.
Se adauga treptat cate o lingura de miere, amestecand bine dupa fiecare, pana ce compozitia se leaga putin.Se aduna compozitia si i se da forma de bila. Se formeaza bilute, mai mult prin framantare usoara intre degete si palma, decat prin rotirea lor intre palme - fiinca au tendinta sa se sfarame ;)
Daca compozitie este putin uleioasa,  fiecare bucatica de compozitie pe care o luati pentru a forma biluta poate fi tamponata intr-un servetel absorbant.
Cand sunt gata se pot da prin cacao sau zahar pudra sau se lasa simple dupa preferinta.