Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale SC Fadak Concept SRL Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.


CANAH HEMP OIL 250ml (ulei canepa)

Uleiul de canepa este un aliment care se obtine prin presarea la rece a semintelor plantei de canepa, Cannabis Sativa (sativa- cultivata).

-Istoria utilizarii uleiului de canepa isi are inceputurile in China.

-Cu aproximativ 3.000 de ani i.H. semintele erau folosite pentru combaterea inflamatiilor pielii si erau considerate ca fiind tonice, regenerative, laxative diuretice si excelente pentru eliminarea limbricilor la nou-nascuti si animale.

-Prima utilizare terapeutica a canepii documentata in literatura araba se regaseste in secolele VIII-IX, partile plantei cele mai folosite in terapie fiind semintele si intr-o mai mica masura frunzele.

-Uleiul de canepa este deosebit de bogat in acizi grasi esentiali poli-nesaturati din familia omega.

-Acidul linoleic (omega-6) si alfa-linolenic (omega-3) vitali pentru organismul nostru sunt considerati “grasimi sanatoase”, dar pentru ca acesta nu ii poate produce singur, trebuie sa ii procure din alimentatie.

-Majoritatea uleiurilor vegetale nu contin raportul optim de Ω6 si de Ω3 si tind sa promoveze acumularea de produsi intermediari care impiedica metabolismul acizilor grasi.

-Raportul dintre Ω6 si Ω3 in uleiul de canepa este de 3 la 1 respectiv, si tocmai acesta este raportul recomandat si confirmat de numeroase cercetari medicale.

-Din studiile intreprinse asupra raportului dintre omega stim ca in istoria evolutiei omului raportul Ω6/ Ω3 era de 1-2/1. Azi in societatile occidentale el este intre 10-20/1.

-intr-un studiu de prevenire secundara a bolii cardiovasculare raportul Ω6/ Ω3 (LA/ALA) era de 4/1 si a condus la o diminuare cu 70% a mortalitatii totale.

-Raportul Ω6/ Ω3 (LA/ALA) 4/1 parea a fi optim pentru functiile mentale, raportul Ω6/ Ω3 de 2-3/1 a diminuat inflamatia la pacientii cu artrita reumatoida iar un raport de 5/1 a avut un efect benefic asupra pacientilor cu astm, in timp ce un raport de 10/1 a avut consecinte adverse.

-Concluzia acestor cercetari evidentiaza faptul ca un raport scazut al acizilor grasi Ω6/Ω3 este de dorit pentru a atenua complicatiile bolilor cronice degenerative.

-in afara de Ω3 si Ω6, uleiul de canepa contine si familia de tocoferoli (vitamina E) care sunt antioxidanti naturali.

-Uleiul de canepa reprezinta un remediu de baza adica un aliment functional care prin natura sa poate optimiza reactia sistemului imunitar pentru prevenirea bolilor.

-Ajuta de asemenea in tratamentul patologiilor care depind de dezechilibre metabolice.

-Uleiul de canepa poate fi considerat „vaccin” nutritional iar introducandu-l zilnic in dieta joaca rolul unui aliment protector.

-Are miros si gust placut, asemanator celui de nuca si poate fi folosit pentru a condimenta salatele, pastele, orezul, pestele sau poate fi combinat cu alte uleiuri utilizate in mod traditional.

-Un alt domeniu in care uleiul de canepa are efecte terapeutice semnificative sunt bolilele de piele.

-Dintr-un studiu facut aleatoriu orb, placebo controlat cu administrarea uleiului de canepa timp de patru saptamani la pacienti afectati de dermatita atipica s-a inregistrat o ameliorare a simptomelor clinice ale bolii.

-Aceste rezultate ar parea sa fie legate de raportul corect intre acizii grasi esentiali existent in acest ulei.

-La fel in cazul bolilor cardiovasculare, studiul efectuat aleatoriu dublu orb a inregistrat o scadere statistica importanta a nivelului hematic al trigliceridelor si colesterolului dupa patru saptamani de administrare de ulei din seminte de canepa.

-Dr. Jonas Elia, medic chirurg specialist in pediatrie si neuropsihiatrie infantila, in experienta sa clinica de peste 15 ani in terapiile cu ulei de canepa a obtinut rezultate stralucite in:
-Bolile astmatice si afectiunile respiratorii, atat ale cailor respiratorii inferioare cat si a celor superioare;
-Dermatite atopice si afectiuni cutanate diverse (psoriazis, dermatita seboreica, acnee chiar in formele cele mai grave, rosacea, lupus cutanat, arsuri);
-Patologii gastrointestinale (reflux, colonopatie, rectocolite muco hemoragice);
-Afectiuni vasculare (hipertensiune arteriala si vasculopatie);
-Patologii feminine (chisturi ovariene, sindromul premenstrual, menopauza);
-Artroze si artrite reumatoide;
-Convulsii;
-Perturbari de limbaj, autism la tineri, perturbari de caracter, impulsivitate;
-Perturbare specifica a atentiei, intarziere in dobandirea de calitati psihomotorii;

-in privinta uleiului de canepa, este importanta calitatea semintelor, presarea la rece, pastrarea intr-un mediu racoros la intuneric pentru a se evita oxidarea si rancezirea, aceste ultime inconveniente fiind evitate prin folosirea unor recipiente din sticla de culoare inchisa, violeta, mentinand recipientul intr-un loc racoros sau la frig, dupa deschidere.

-INDICATII:
-1) -PROBLEME CARDIOVASCULARE_
-Uleiul de canepa poate juca un rol important in metinerea sanatatii cardiovasculare.
-Faptul ca uleiurile Omega 3 reduc trigliceridele si niveul de colesterol a fost demonstrat de numeroase studii
-Acizii grasi Omega 3 sunt de asemenea eficienti in micsorarea tensiunii arteriale si in diminuarea nivelului de fibriogen, un marker-cheie in ateroscleroza.

-2) - ECHILIBRUL PIELII:
-Uleiul de canepa furnizeaza acizii grasi necesari in mentinerea sanatatii si a flexibilitatii membranelor celulare, avand totodata proprietati antivirale, antifungice si antibacteriale.
-Numeroase studii clinice arata ca acizii grasi esentiali pot da rezultate bune in tratarea multor afectiuni alergice cronice si inflamatorii, de tipul eczeme, psoriasis, lupus si colita ulceroasa.

-3) -ECHILIBRUL HORMONAL:
-Canepa e singura samanta comestibila care contine Acid Gamma-Linolenic benefic in tratarea simptomelor premenstruale si ale menopauzei.
-Datorita profilului acizilor grasi din canepa, ea este sursa cea mai adecvata de AGL pentru consumul pe termen lung.
-in plus, clorofila continuta este bogata in magneziu si extrem de folositoare organismului.

-4) -ANTIINFLAMATOR/ ANTIARTRITIC:
-Acizii grasi Omega 3 ajuta la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substante antiinflamatoare care functioneaza asemenea hormonilor.
-Uleiul de seminte de canepa ofera acizii grasi vitali in tratarea pe termen lung a afectiunilor artritice (de exemplu artrita reumatoida).

-5) -SISTEMUL NERVOS:
-Acizii grasi esentiali sunt necesari pentru o structura sanatoasa a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielina (care izoleaza celulele nervoase).
-La copii, omega 3 si omega 6 sunt extrem de importanti pentru dezvoltarea sanatoasa a creierului.

-4) -SISTEMUL IMUNITAR:
-S-a descoperit ca AGE imbunatatesc functionarea sistemului imunitar, ajuta la reglarea bacteriilor intestinale si cresc energia celulara necesara la eliminarea materialelor nefolositoare.


-COMPOZITIE:
-contine ulei de canepa presat la rece nerafinat, intr-o capsula gelatinoasa

-PREZENTARE:
-Flacon , 250 ml

-MOD DE ADMINSTRARE:
- 1 lingurita 2-3/zi