10,18 lei
cu TVA inclus |
|
Actiuni faina soia bio:
Energizanta, remineralizanta, echilibranta celular, ajuta la cresterea scheletului osos, a masei musculare si sistemului nervos,
imbunatateste digestia, circulatia sanguina, memoria, fiind un aliment
mult superior prin bogatia de proteine fata de carne, lapte si oua. Un
kg de boabe de soia echivaleaza cu 4 kg de carne, 56 de oua de gaina, 8
litri de lapte de vaca.
Indicatii faina soia bio:
Anemie, demineralizare, rahitism, decalcifiere, convalescenta, crestere,
stress, alaptare, lauzie, afectiuni ale sistemului nervos, afectiuni
digestive, renale, cardio-vasculare, surmenaj fizic si psihic,
osteoporoza, deficit imunitar, ingrijirea pielii.
Mod de preparare faina soia bio : ca adaos in sosuri, supe, ciorbe,
creme, mancaruri, aluaturi, imbunatatindu-le gustul si valoarea
nutritiva.
RETETE faina soia bio:
1) LAPTE DE SOIA - 300 g faina de soia se pun in 0.5 I apa calduta. Se
pastreaza 2-3h, apoi se stoarce prin tifon. Se mai adauga Vz I apa calda
si se stoarce din nou. Lichidul astfel obtinut se consuma in 24h crud,
simplu sau indulcit, ori in creme, budinci, grau, orez. Este de mare
folos convalescentilor, copiilor, sportivilor, batranilor si lauzelor.
2) PATE DE SOIA - O cana cu faina de soia se lasa la inmuiat intr-un vas
in care exista o cantitate de 3 ori mai mare de apa rece. Dupa 2 ore se
pune la fiert pe foc potrivit, amestecand continuu, adaugand atata apa
cat sa aiba consistenta unui terci. Se ia de pe foc dupa 10 minute si se
lasa la rece. Se adauga treptat cateva linguri cu ulei, se pun
condimente, sare, patrunjel sau marar. Se serveste pe felii de paine
coapta, stropita cu lamaie si garnisita cu ceapa.
3) CHIFTELE DE SOIA - Se inmoaie faina de soia in de 2 ori mai multa apa
rece timp de 2h, pana devine ca un aluat. Se adauga un cartof dat prin
razatoarea mica si bine scurs, o ceapa taiata marunt, usturoi dat prin
razatoarea mica, marar, patrunjel, doua linguri cu Digesta cremogende
porumb, sare, condimente. Se amesteca totul foarte bine si se lasa la
rece. Dupa 1 h se ia compozitia si se formeaza chiftele ce se prajesc in
ulei de floarea soarelui presat la rece.
4) BUDINCa DE SOIA - Aceeasi compozitie ca la chiftele se pune intr-o
forma unsa cu ulei si se coace la cuptor la foc potrivit, timp de 40-50
de minute.
5) GOMAJ COSMETIC - Se umezeste o lingura de faina cu apa si se maseaza
obrazul. Curata in profunzime. Faina de soia (300 g la 201 apa) pusa in
apa de baie hraneste, tonifica si regenereaza pielea, eliminand stresul.
6) UNT DE SOIA - Se amesteca 250 ml. de apa cu 2 linguri faina de soia
intr-un vas si se fierbe pana se obtine o pasta. Se scade pe foc si se
pune la racit, apoi se adauga uleiul foarte incet, amestecand continuu
ca pentru pregatirea unei maioneze.
3) FURSECURI CU FAINA DE SOIA SI CURMALE:
Ingrediente: 150g curmale, 1 ½ lingurite faina de soia, faina integrala
de hrisca, coaja rasa de la o jumatate de lamaie, 2 linguri de rom, 1
lingurita tinctura muguri de plop negru , un varf de cutit de pulbere de
scortisoara, 100 gr. unt,miere dupa gust, 1 lingura faina de orez.
Mod de preparare faina soia bio:
Curmalele fara samburi se maruntesc fin , se combina cu faina de soia ,
coaja de lamaie , romul, tincturile, untul bine frecat spuma si
celelalte ingrediente, framantandu-se bine, pana se obtine un aluat
tare. Pe o folie de plastic se presara o mana de faina de hrisca, apoi
se intinde o foaie din aluat groasa cam de 5 mm., iar dupa ce se zvanta,
se taie in diferite forme de fursecuri. Se pudreaza cu faina de orez
sau cu faina de hrisca si se pot consuma. La fel se pot prepara
fursecuri cu smochine, stafide sau prune uscate.