Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale SC Fadak Concept SRL Numele tau Adresa de e-mail
Fotografiile au un caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv. Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie contractuala si pot fi modificate fara o notificare in prealabil.


FAINA HRISCA 500gr

Vitamine (B1, B2, B3, B5, E), aminoacizi, acizi graSi, steroli, minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier, nichel, molibden, fosfor, bor, seleniu).

Actiuni:
Protector vascular, vitalizant, remineralizant, tonic general, nutritiv, laxativ, energizant.

Indicatii:
Demineralizare, rahitism, afectiuni cardiace, fragilitate vasculara, dispepsie, enterita, gastrita, tuberculoza rinichilor, ulcer gastro-duodenal, mastoza chistica (la sani), afectiuni renale, osto-articulare (artritism), astenie, surmenaj fizic Si psihic, sarcina, lauzie, alaptare, convalescenta, creStere, cancer, infrumusetarea tenului Si a pielii.

RETETE:
1.  MACERAT - 2 linguri de faina de hriSca se lasa 6-8 ore in 300 ml apa de izvor sau minerala. Se consuma pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inaintea mesei. Combate oboseala Si stresul, este laxativ, regenereaza, da prospetime Si stralucire tenului Si privirii.


2. CATAPLASME - Faina de hriSca se amesteca cu apa calda pana devine un aluat. Se aplica 2-4 ore, seara sau noaptea, pe locurile dureroase in cazurile de mastoza chistica.

Se mai poate folosi ca adaos in supe-crema, ciorbe mancaruri, sosuri, budinci, aluaturi, creme, dandu-le o savoare deosebita Si marindu-le valoarea nutritiva.

3. TURTE DE HRISCA - Se amesteca faina cu apa Si sare pana devine un terci subtire. Se acopera Si se lasa doua ore apoi se framanta bine aluatul realizat, Si se formeaza turte care se coc pe o tabla incinsa sau la cuptor. Se pot face aceleaSi turte Si in combinatie cu faina de grau, mei, orz, ovaz, orez.

4. KASHA - 100 g faina de hriSca se pun intr-un vas cu 150 ml apa fierbinte Si sarata. Se acopera Si se lasa 10 minute. Se poate combina dupa fantezia Si gustul fiecaruia, cu iaurt, branza Si smantana, sos de roSii, condimente etc.

5. GALUSTE DE HRISCA - Se prepara un aluat framantat bine din faina de hriSca, apa Si sare. Se formeaza cu mana galuSte ce se adauga in apa fierbinte. Cand apa da in clocot, se adauga putina apa rece. La o noua fierbere se ia de pe foc, se scurge apa, iar galuStele se stropesc cu apa rece. Se servesc cu sos sau garnitura de legume.

6. CREMA DE HRISCA - 400 g faina de hriSca se pun la inmuiat in 600 ml apa, timp de doua ore. Se adauga coaja rasa de lamaie, stafide, miez de nuca sau de migdale, miere sau zahar invertit, fructe de sezon bine coapte (struguri, mere, pere, caise, piersici, prune etc. Este deosebit de valoroasa ca mic dejun, dand vigoare pentru intreaga zi, sau ca masa de seara. Aceasta compozitie poate fi folosita Si ca blat de tort, ornandu-se cu o crema de fructe Si cremogende porumb.

7. COSMETICA  - Faina de hriSca amestecata cu apa se foloseSte pentru curatarea tenului caruia ii da stralucire. Pusa in apa de baie (1 kg faina la 201 apa) catifeleaza pielea, o tonifica Si elimina stresurile de orice fel.

8. PAINE CU HRISCA SI SCORTISOARA
Ingrediente: 2 linguri de drojdie, 2 cani de apa fiarta, 1/2 cana lapte dulce, 1/2 cana zahar invertit, 1/2 cana faina de hrisca, 5 ½ cani faina integrala de grau, 2 linguri rase de scortisoara pulbere, 2 ½ lingurite sare, 1 lingurita cu ulei de floarea soarelui, 2 albusuri batute spuma

Mod de preparare:
Ungeti doua tavi de paine. Puneti drojdia in apa fierbinte. Lasati aproximativ 1o minute pana dospeste. Intr-un castron amestecati laptele, zaharul invertit, faina de hrisca, faina de grau, scortisoara si sarea. Amestecati mixtura de drojdie si framantati cu mana timp de 8-1o mimnute, pana ce aluatul devine moale si elastic. Eventual mai adaugati faina daca este necesar, pentru a se pastra fermitatea aluatului. Puneti aluatul intr-un castron uns cu ulei, rotiti aluatul in ulei pana devine perfect uns cu ulei. Acoperiti-l apoi cu o bucata de panza si lasati-l sa dospeasca intr-un loc cald timp de 3o de minute, sau pana isi dubleaza volumul. Luati apoi aluatul si trantiti-l de cateva ori pe masa, se mai lasa la dospit inca 3o minute. Se imparte coca in doua parti, care vor fi puse in tavile pregatite. Se ung cu ou pe deasupra si se lasa la crescut pana cand aluatul depaseste marginile tavii ( aproximativ 3o - 4o min.). Se presara deasupra un strat de faina alba. Inainte de a baga painile in cuptor, acesta trebuie incalzit. Se lasa la cuptor pana cand prind o crusta galben inchis. Se scot apoi din cuptor si se lasa la racit.