Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale SC Fadak Concept SRL Numele tau Adresa de e-mail

Casa de bani

Casa de baniO casă de bani, sau și casă de fier, trezor, seif (cuvânt care provine din engleză de la safe), este un obiect în formă de dulap din fier blindat pentru păstrare de bani, obiecte de valoare, arme, cu scopul împiedicării furtului lor. Pentru ca aceste obiecte să fie în siguranță, seiful are pereții din oțel, eventual pereți dubli, golul fiind umplut cu beton. Broasca seifului este de o construcție deosebită care poate fi deschisă doar cu o cheie specială, sau este un dispozitiv electronic care se deschide cu o tastatură și un cifru (cod) secret. Închiderea ușii seifului este de obicei consolidată prin bare metalice care glisează în pereții săi.

Casele de bani sunt categorizate după gradul de siguranță pe care îl oferă, variind de la seifuri private mici, zidite în perete sau chiar și mobile, și până la seifurile foarte mari care cântăresc câteva tone, cu grosimea pereților de peste 1 metru și sistem de siguranță mărită, ce asigură securitatea necesară chiar și pentru păstrarea de arme nucleare.