Newsletter
Introdu numele si adresa ta de e-mail pentru a primi cele mai noi oferte ale SC Fadak Concept SRL Numele tau Adresa de e-mail

Ce trebui sa sti despre casele de bani

Cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a va tine banii si obectele pretioase la indemana, dar in siguranta, este sa achizitionati un seif pentru acasa.O casă de bani, sau și casă de fier, trezor, seif (cuvânt care provine din engleză de la safe), este un obiect în formă de dulap din fier blindat pentru păstrare de bani, obiecte de valoare, arme, cu scopul împiedicării furtului lor. Pentru ca aceste obiecte să fie în siguranță, seiful are pereții din oțel, eventual pereți dubli, golul fiind umplut cu beton. Broasca seifului este de o construcție deosebită care poate fi deschisă doar cu o cheie specială, sau este un dispozitiv electronic care se deschide cu o tastatură și un cifru (cod) secret. Închiderea ușii seifului este de obicei consolidată prin bare metalice care glisează în pereții săi.
Casele de bani sunt categorizate după gradul de siguranță pe care îl oferă, variind de la seifuri private mici, zidite în perete sau chiar și mobile, și până la seifurile foarte mari care cântăresc câteva tone, cu grosimea pereților de peste 1 metru și sistem de siguranță mărită, ce asigură securitatea necesară chiar și pentru păstrarea de arme nucleare.

Nimeni nu se gandeste ca poate fi victima unei spargeri decat in momentul in care se intampla si, chiar daca va asigurati bunurile, nimic nu poate inlocui obiectele pretioase care vi s-au furat. Ca sa nu mai spunem ca puteti ramane nu numai fara bani, ci si fara acte importante pe care hotii le pot folosi pentru a va fura identitatea.

Cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a va tine banii si obectele pretioase la indemana, dar in siguranta, este sa achizitionati un seif pentru acasa.

Ce trebuie stiut despre seifuri:

Pot fi clasificate in functie de gradul de siguranta pe care il ofera. In functie de rezultatele la testele VdS, exista sapte clase de siguranta, de la 0 la VI. Cu cat aceasta clasa este mai mare, cu atat seiful este mai sigur.

Inchiderea se poate face prin yala cu cheie sau prin cifru, fie electronic, fie mecanic. Dar exista si alte optiuni, de exemplu seifuri cu doua incuietori, care necesita prezenta a doua persoane pentru a putea fi deschise. Acest aspect ramane la alegerea dumneavoastra, toate fiind la fel de sigure, bineinteles in limitele clasei primite dupa testare.

Daca la seiful dumneavoastra au acces mai multe persoane, puteti alege un seif compartimentat. Astfel fiecare are propriul sau spatiu in interiorul lui si puteti acorda accesul unei persoane numai la un singur compartiment (de exemplu numai la documente, nu si la bani).

Este foarte important sa montati seiful conform instructiunilor primite de la producator. Altfel, poate sa devina inutil. In general, se monteaza in perete sau se introduc in corpurile de mobilier. Dar se pot ancora si in podea (de exemplu sub pat) sau chiar sub podea.

Pentru a va proteja cu adevarat banii si documentele, este bine sa alegeti un seif anti-foc. In caz de incendiu, acestea raman intacte, la fel ca si obiectele din interior. Insa - atentie ! - un seif anti-foc nu este neaparat si antiefractie. Un seif anti-foc este clasificat in functie de numarul de ore si de temperatura la care poate rezista. Cu cat mai multe ore si grade, cu atat mai bine.

Daca plecati intr-o calatorie va puteti proteja bijuteriile, banii sau actele cu ajutoru lunei casete speciale. Este un mic seif portabil, care poate avea mai multe compartimente si diferite modalitati de inchidere.